3.800 m2 vol vers, gemak en digitale vernieuwing

Eindhoven, 23 maart 2021 – Vandaag ging de Albert Heijn XL in het Eindhovense winkelcentrum Woensel weer open. De supermarkt is flink verbouwd en heeft nu het allernieuwste winkelconcept waarin vers, lekker en gezond eten centraal staan. De winkel biedt op zo’n 3.800 m2 een uitgebreid assortiment aan verse producten zoals groente, fruit, brood, maaltijden, banket, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. Ook is er een sushibar waar verse sushi ter plekke wordt bereid. Sneller afrekenen van de boodschappen kan dankzij 16 zelfscankassa’s.

Het is bijna 15 jaar geleden dat de Albert Heijn XL zich vestigde in het winkelcentrum Woensel. Supermarktmanager Roy Wijnhoven: “Voorheen zaten in dit pand andere supermarkten, waarvan de laatste in 2006 verder ging als Albert Heijn. Onze medewerkers Anita Gilsing en Jacqueline Zimmerman hebben al die winkels meegemaakt. Zij werken ruim 35 jaar in dit pand. Een bijzondere mijlpaal en daarom aan hen de eer om de vernieuwde XL officieel te heropenen.”

Versplein
Meteen al na binnenkomst van de vernieuwde Albert Heijn XL worden klanten verrast door een wereld van verse groente en fruit. Je vindt er een brede selectie maaltijden, verspakketten en maaltijdsalades, en een vega-eiland met zo’n 200 vegetarische en vegan producten. Er is een sushibar waar professionele chefs de hele dag door verse sushi, sashimi en maki maken. Op het versplein bereidt elke week van donderdag tot en met zondag een kok heerlijke gerechten. “Vaak uit de Allerhande of er worden Bonusaanbiedingen gebruikt. Klanten kunnen hier van alles proeven en het recept meenemen voor thuis”, aldus de supermarktmanager.

Zelf brood snijden

Voor ontbijt, lunch en borrel is er een extra groot aanbod aan vleeswaren, kaas, worsten, tapas, olijven, salades, noten, olijven en andere borrelhapjes. Ook zijn er nu vers in de winkel gegrilde lekkernijen zoals kippenvleugels en gehaktballetjes. Bij de bakkerij komt de hele dag door heerlijk vers brood uit de ovens. Er is een speciale snijmachine voor klanten. Wie wil, kan zelf brood snijden met keuze uit drie verschillende diktes. Bij de bakkerij vind je ook lekkere taarten, gebak, koek en chocolade.

Digitale vernieuwingen

Er zijn veel digitale vernieuwingen in de Albert Heijn XL zoals de komst van 16 zelfscankassa’s en elektronische prijskaarten. Op het versplein zorgt dry misting, een systeem dat groente en fruit goed op temperatuur houdt, dat alles langer vers blijft. Grote beeldschermen door de hele supermarkt geven informatie over lekkere seizoensproducten en laten verrassende recepten zien. De Gall & Gall, die in de hal van de supermarkt zit, is vergroot en heeft ook het nieuwste concept. Roy Wijnhoven is trots op zijn Albert Heijn en zijn medewerkers. “We hebben de afgelopen tijd keihard gewerkt, maar het resultaat mag er zijn! Onze winkel is nu een moderne, ruim opgezette XL met een zeer uitgebreid assortiment. Bij ons is altijd iets nieuws te ontdekken, voor iedereen en op elke dag.”

Albert Heijn XL in winkelcentrum Woensel in Eindhoven is open van maandag tot en met zaterdag van 7:00 tot 22:00 uur en zondag van 9:00 tot 20:00 uur. Zolang er een avondklok is, sluit de winkel maandag tot en met zaterdag om 20:45 uur.